Ovlašteni Pogrebnik dogovara pravo i termin ukopa sa Upravom groblja ukoliko će se sprovod ili ispraćaj obaviti na jednom od 28 Gradskih Groblja. Također je potrebno izabrati pogrebnu opremu te dogovoriti program Ceremonije, Svećenika, Glazbu, Cvijeće, Oglas u dnevnom Tisku. Ako je riječ o Katoliku obratit se treba u nadležnu Župu prema mjestu stanovanja pokojnika, gdje se dogovaraju svi detalji sa svećenikom.

Ukoliko se iskaže želja za sudjelovanjem Svećenika iz neke druge Župe ili Samostana, potrebno je pisano dopuštenje iz nadležne Župe. Pripadnici drugih vjerskih zajednica izravno će kontaktirati nadležne Crkve čijoj vjeri pripadaju.

Nakon smrtnog slučaja potrebno je ishoditi dva važna, bitno različitadokumenta za koji je nadležan Matični ured. Prvi je smrtni list (potvrda iz matice umrlih a služi kao dokaz da je osoba umrla), dok je drugi smrtovnica (uz podatak o smrti sadrži podatke o nasljednicima i imovini umrlog koje upisuje matičar a potrebno je za ostavinski postupak).

Nakon smrtnog slučaja potrebno je ishoditi dva važna, bitno različita dokumenta za koji je nadležan Matični ured. Prvi je smrtni list (potvrda iz matice umrlih a služi kao dokaz da je osoba umrla), dok je drugi smrtovnica (uz podatak o smrti sadrži podatke o nasljednicima i imovini umrlog koje upisuje matičar a potrebno je za ostavinski postupak).